Diakenen collecteren voor kinderen in armoede

In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Deze kinderen kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn omdat er niet genoeg geld is. In deze tijd van (energie)armoede zijn steeds meer gezinnen en dus kinderen in de knel gekomen. De missie van Stichting Leergeld is: Alle kinderen mogen meedoen! Want nu meedoen is straks meetellen. De diakenen van de Protestantse Gemeente Hilversum collecteren op 15 januari voor het werk van Stichting Leergeld.

Stichting Leergeld Hilversum-Wijdemeren

Stichting Leergeld helpt kinderen uit gezinnen met geldzorgen in Nederland. 111 lokale Leergeldstichtingen, waaronder Hilversum, zorgen ervoor dat deze kinderen in Nederland dezelfde kansen hebben als leeftijdsgenoten.  De lokale Leergeldstichtingen hebben een eigen voorzieningenpakket. Ouders kunnen bij de lokale Leergeldstichting in hun gemeente een aanvraag indienen om hun kind(eren) te laten meedoen. Leergeld helpt op deze manier jaarlijks ongeveer 130.000 kinderen in Nederland.

Voorbeelden van geboden hulp: schoolspullen, een laptop, een fiets, zwemles, sport, muziekles of een verjaardagspakket. Ouders kunnen zo het beste aan hun kind geven, en elk kind kan meedoen.

Giften kunnen overgemaakt worden op rekening NL04 RABO 0373 7117 86 t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente te Hilversum, o.v.v. ‘Leergeld’.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.