Diakenen collecteren voor kinderen en oorlogsweduwen Syrië

De diakenen van de Protestantse gemeente Hilversum collecteren op 20 februari voor psychosociale hulpverlening voor getraumatiseerde kinderen en oorlogsweduwen in Syrië via stichting Tearfund.

Ruim tien jaar na het begin van de oorlog in Syrië verkeert het land nog steeds in een grote crisis. Gezinnen zijn verscheurd, ouders omgekomen, kinderen getraumatiseerd. De wanhoop is groot. Kerken proberen hoop te bieden. In Jaramana, een wijk van Damascus, staat te midden van de gebombardeerde huizen een kerk nog overeind.

Psychosociale zorg en vaktraining

Een mooi symbool, maar dat is niet alles. Vanuit deze kerk bieden professionele hulpverleners met steun van Tearfund herstel aan de slachtoffers van oorlog en geweld. Getraumatiseerde kinderen krijgen hulp. Vrouwen die hun geliefde zijn kwijtgeraakt ontvangen psychosociale zorg. Ook kunnen vrouwen en jongeren een vaktraining volgen om een eigen bedrijf te kunnen starten en een inkomen te verdienen. Zo is de kerk hier van grote betekenis voor heel veel kwetsbare gezinnen.

Giften voor concrete acties:

  • Met een gift van 20 euro: een bewustmakingssessie over geestelijke gezondheid en emotioneel welzijn.
  • Met een gift van 35 euro: groepstherapiesessie voor een weduwe.
  • Met een gift van 50 euro: vaktraining waardoor oorlogsweduwen een eigen bedrijf kunnen starten.

Meer informatie over het project is hier te vinden. Draag bij aan de collecten in de kerk of doneer via rekeningnummer NL04 RABO 0373 7117 86 t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Hilversum, o.v.v. Hulp Syrië.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.