Diaconie zet in op extra ondersteuning

De diakenen van de Protestantse gemeente Hilversum gaan in 2023 extra ondersteuning bieden. Dit blijkt uit de begroting 2023 die zij onlangs publiceerden. De begroting toont daardoor een flink tekort dat door het vermogen wordt gedekt.

Isolement ouderen

In samenwerking met Stichting Present Hilversum starten de diakenen komend jaar een project waarin ouderen activiteiten aangeboden krijgen. Dit omdat volgens penningmeester Hans van Eijk ‘ouderen door afnemende sociale cohesie in een isolement dreigen terecht te komen’. De kosten van het project – 10.000 euro – worden betaald uit een fonds waar de diakenen eerder dit jaar de beschikking over kregen. Het betreft het fonds van de opgeheven stichting Vrienden van de Boomberg.

Ook het budget van de SamenOpVakantie-week wordt vanuit dit fonds verhoogd naar € 7.700,-. De diaconie verwacht daarnaast meer gelden vrij te maken voor gezinshereniging van vluchtelingen.

Diaconaal werker

Sinds september is Dieuwertje Zantingh actief als diaconaal werker van de PgH. De diakenen verwachten nu dat de diaconie meer bekendheid krijgt en het aantal vragen om ondersteuning zal toenemen. Zeker ook gezien de forse prijsstijgingen voor eerste levensbehoeften.

Klik hier voor de begroting 2023 van de diakenen van de PgH.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.