Diaconie betrekt meer mensen bij diaconaal werk

Het is de diakenen van de Protestantse gemeente Hilversum gelukt meer mensen bij het diaconaal werk te betrekken. Daarnaast ondersteunden zij meer doelen in 2020. Dit blijkt uit de jaarrekening die het College van diakenen onlangs publiceerde.

Ruim 50 verschillende doelen ondersteund

In 2020 is voor ruim 50 verschillende doelen gecollecteerd in de Hilversumse protestantse kerken. Daarnaast zijn doelen waar leden van de kerken nauw bij betrokken zijn, goed bedeeld. Zoals De Voedselbank, Present, Schuldhulpmaatje en het inloophuis Wording. Iets dat past in het jaar van de coronacrisis. In totaal keerden de diakenen meer dan € 60.000,- uit.

De pandemie zorgde er wel voor dat de giften die voor een belangrijk deel tijdens kerkdiensten verzameld worden, achterbleven. In totaal ontvingen de diakenen 16% minder tot een bedrag van € 61.000,-.

Netwerken

Hans van Eijk, penningmeester van het College van diakenen, schrijft dat de pandemie ook een negatieve invloed had op het verder opbouwen van het netwerk met organisaties. Buurthuizen waren langdurig gesloten en netwerkbijeenkomsten werden afgezegd. Versterking van het netwerk zorgt er volgens Van Eijk voor dat de diaconie beter in contact kan komen met mensen in nood.

De voorlopige jaarrekening van de diaconie vind je hier.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.