Diaconale collecte voor Kookproject Tante Jans

Tijdens de vrieskou begin 2021 startte het kookproject 2 TAKE AWAY. Het is gevestigd in Tante Jans, de culturele broedplaats in het gebouw Silverpoint in het centrum van Hilversum. Het kookproject was een succes en wordt op een iets kleinere schaal voortgezet. De diaconie van de Protestantse gemeente Hilversum ondersteunt het project door middel van een collecte in de kerken op 31 oktober aanstaande.

Laagdrempelig

Enthousiaste vrijwilligers runnen het kookproject. 2 TAKE AWAY werkt met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en mensen die (tijdelijk) zonder werk zitten. Zij hebben met elkaar gemeen dat ze graag iets voor een ander willen doen. Anders dan bij de Voedselbank hoeven mensen die een maaltijd komen afhalen, geen ID of inkomensbewijs te tonen. Tijdens het afhaalmoment komen veel verhalen boven en worden nadere contacten gelegd.

Duurzaam

De maaltijden zijn vers bereid met ingrediënten die 2 TAKE AWAY ontvangt van een aantal Hilversumse supermarkten. Voedsel dat nog bruikbaar is maar anders in de afvalbak belandt, wordt bij Tante Jans ‘gered’ en krijgt een mooie bestemming. Bij voorkeur wordt gewerkt met gerecyclede plastic bakjes en glazen potjes. Etensresten gaan naar de Hilversumse kinderboerderij. Zo probeert 2 TAKE AWAY de afvalberg iets te verkleinen en hergebruik te stimuleren.

Donaties

2 TAKE AWAY ontvangt wekelijks donaties in natura van lokale ondernemers zoals Sligro, Hoogvliet, Albert Heijn en de Voedselbank. Het project ontvangt steun van ‘Bewaakt en Bewoond’, de tijdelijk beheerder van Silverpoint onder de naam Tante Jans. Tante Jans is een culturele broedplaats met kantoor, ateliers, werkruimtes en flexwerkplekken. Soms ontvangt 2 TAKE AWAY ook donaties van particulieren en kleine ondernemers. Meer financiële steun is zéér welkom. Er zijn altijd aanvullende ingrediënten nodig. Doneren kan via de diaconie: NL08 INGB 0009 2621 15, o.o.v. gift diaconie kookproject okt. 2021.

Meer informatie over dit project is verkrijgbaar bij mevrouw J. van Oostveen: 06-57550065. Zij is de initiatiefnemer en coördinator van het project.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.