Diaconaal project voor ouderen – Help je mee?

Dik Verboom roept mensen op mee te doen aan de actie ‘Verbinding in de wijk’. Verboom is secretaris van het College van diakenen van de Protestantse gemeente Hilversum. Al eerder is aandacht gevraagd voor de actie. Maar het aantal vrijwilligers blijft tot nu toe wat achter bij wat nodig is.

Verboom: ‘De diaconie, Versa Welzijn en Stichting Present Hilversum slaan de handen ineen voor een tijdelijke actie onder 80+’ers in de wijk Kerkelanden: Verbinding in de eigen wijk. Langer zelfstandig wonen gaat niet iedereen even makkelijk af. Sommige ouderen vereenzamen thuis. Veel ouderen willen best graag nieuwe mensen leren kennen, maar weten niet goed welke stappen ze daarvoor kunnen zetten. Of ze raken in de war, zijn niet meer zo mobiel, of weten niet van welke voorzieningen ze gebruik kunnen maken.’

Gesprekken voeren

In de actiemaanden januari en februari 2023 zijn er gesprekken met zelfstandig wonende 80+’ers in Hilversum-Kerkelanden, om te inventariseren wat de ouderen willen en kunnen en of er hulp nodig is. Dit project is de opmaat naar meer projecten voor ouderen.

Korte training

Verboom: ‘Voor die gesprekken worden dringend vrijwilligers gezocht. Het zijn gesprekken van ca 1-1,5 uur en je kunt kiezen uit 1-4, 4-8 of meer gesprekken. Op 16 januari is er een korte training waar je je medevrijwilligers ontmoet. Aanmelden als vrijwilliger voor de gesprekken kan via deze link. En in de kerken liggen folders.’ Klik hier om de informatieve folder te downloaden.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.