De wereld snakt naar adem

Op zondag 30 mei collecteert de Protestantse gemeente Hilversum voor de noodhulpactie ‘De wereld snakt naar adem’. Een actie voor de strijd tegen corona in de allerarmste landen. De actie komt voort uit het Christelijk Noodhulpcluster, waarvan de organisatie Dorcas een onderdeel vormt.

Dorcas motiveert de actie met de constatering dat ‘het coronavirus harder dan ooit om zich heen grijpt. De gevolgen zijn mensonterend. In veel landen is ziek worden niet eens de enige angst. Geen werk betekent geen eten. Geen school betekent geen toekomstperspectief. We zien het overal. De wereld snakt naar adem!’

Snel, professioneel en praktisch

Volgens Dorcas heeft ‘het Christelijk Noodhulpcluster vorig jaar in Libanon bewezen hoe er snel, professioneel en praktisch hulp geboden kon worden aan de getroffenen van de explosie in Beiroet.’
Giften voor deze nieuwe actie worden gebruikt voor directe noodhulp zoals eten, medische of psychosociale hulp en zuurstoftanks. De giften gaan ook naar schoon water, mondkapjes, quarantainecentra en voorlichting over hoe mensen zich tegen corona kunnen beschermen.

De giften lopen via de diaconieën in de wijkgemeenten van de PgH.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.