De lampionnen zijn klaar voor Sint Maarten

’11 november is de dag, dat mijn lichtje branden mag.’ Gezongen door bijna vijftig kinderen en hun ouders, schalde dit lied door De Morgenster afgelopen zondagavond 5 november. Nog één dag en dan met de lampionnen langs de deuren!

Karin Stalman, Esther Sluis en Aster Abrahamsen, organisatoren van de Sint Maarten kinderviering in De Morgenster, vertellen: ‘Vervolgens werd het heel stil, want Sint Maarten zelf kwam ten tonele. Een imposante man met een groot zwaard en een lange rode mantel. Hij stopte bij een arme bedelares, die hij uit medelijden de helft van zijn mantel schonk. Je hoorde een zucht door de kerk gaan toen St Maarten zijn rode mantel door midden hakte en aan de arme vrouw schonk….’

Pannenstaarten

‘Zo hoorden we samen over Sint Maarten en hoe er een feestdag is vernoemd naar hem die gaat over delen en over het lichter maken in het leven van een ander. Drie kinderen spraken een gebed uit en daarna hebben we lampionnen gemaakt onder het genot van echte ‘pannenstaarten’. Aan het einde van de avond hebben we in optocht door een donkere kerk onze lampionnen uitgeprobeerd en alvast wat snoep ontvangen. Elk kind ontving ook twee rode lapjes, één om zelf te houden en één om te delen, met een berichtje erbij:

Dit is een stukje van de mantel van Sint Maarten
Die hij deelde met een arme bedelaar
Zo leefde hij in navolging van Jezus
Die opdracht gaf om het goede met elkaar te delen
Mogen wij zo ook met elkaar delen
Dan wordt het lichter maken in deze wereld.’

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.