De Morgenster

Protestantse wijkgemeente rond de Morgenster
Seinstraat 2
1223 DA Hilversum
www.morgensterhilversum.nl
morgenster@protestantshilversum.nl

De Morgenster is een plaats om je geloof te beleven, om geïnspireerd te raken, om betrokken te zijn op elkaar en de wereld. We weten ons verbonden met voorgaande generaties en met christenen wereldwijd.

We zijn hier en nu in Hilversum Noord-Oost een vitale Protestantse gemeente waar de lofzang voor God elke zondag klinkt. We weten ons geïnspireerd door Jezus Christus en stellen ons zoekend open voor Gods Geest.

We vormen een open gemeenschap van mensen die voor elkaar instaat en voor de buurt van betekenis wil zijn.

Gebouw
Het bijzondere kerkgebouw werd door Jim Klinkhamer ontworpen en in 2000 in gebruik genomen. Naast de kerkzaal is er ook een meditatief stiltecentrum.

Zondag
We luisteren naar de Bijbelverhalen, voeding voor onze ziel. We gaan op zoek naar de betekenis ervan voor ons leven nu. We houden van muziek en zingen graag, soms samen met ons koor.

Kinderen en jongeren hebben een speciale plek in onze gemeenschap. Zij zijn bij de viering betrokken en hebben tijdens de viering hun eigen samenkomst. Voor de kleinsten is er oppas. Na de viering ontmoeten we elkaar bij koffie, thee of limonade.

Verbonden
Regelmatig zijn er bijzondere vieringen. Gemeenteleden verzorgen soms zelf de viering. Er is een oecumenische samenwerking met de rooms-katholieke Heilig Hart-Heilige Joseph parochie. Er zijn jaarlijks twee oecumenische (doop)vieringen. In de adventstijd voor Kerst en veertigdagentijd voor Pasen zijn er doordeweeks oecumenische vespers.

Er bestaat een warme band tussen onze wijkgemeente en Sherpa, de organisatie voor mensen met een verstandelijke (en lichamelijke) beperking. Eens per jaar is er gezamenlijke viering.

Omzien naar elkaar en de buurt
We leven met elkaar mee en we zien naar elkaar om. In de kerk en daarbuiten. Zo organiseren wij maaltijden voor de buurt, rond de Kerst organiseren we een lichtjestocht in de wijk.

Activiteiten
Er zijn allerlei activiteiten waar mensen van verschillende leeftijden kunnen leren, dienen, vieren en delen. Kinderen en jongeren gaan jaarlijks op kamp samen met leeftijdsgenoten uit andere protestantse wijkgemeenten.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.