De Morgenster straalt

Sinds vanavond straalt De Morgenster op een nieuwe manier. Precies twintig jaar geleden nam de Protestantse wijkgemeente in de Hilversumse wijk Seinhorst De Morgenster in gebruik. Een uniek gebouw in de hedendaagse kerkenbouw. De karakteristieke hoge smalle ramen tonen zich als sterrenstralen. De ramen aan de voorzijde geven sinds vanavond in het donker licht.

Huis voor de ziel

De Morgenster is al direct vanaf de opening een belangrijke plek geworden van ontmoeting en activiteiten in Hilversum Noord-Oost. Tal van culturele evenementen, zoals de Seinconcerten, vinden onderdak in het gebouw dat met zijn tribune zich uitstekend leent voor bijeenkomsten en evenementen. Maar allereerst is De Morgenster, zoals wijkpredikant Erik van Halsema het uitdrukt, ‘een huis voor de ziel’ in dit deel van Hilversum.

In voorbereiding was een feestprogramma voor kerk en buurt. Door corona is ’20 jaar Morgenster’ slechts klein gevierd met de ingebruikname van de verlichting. Een cadeau van de wijkgemeente aan zichzelf en de buurt. Een cadeau dat de schoonheid van het gebouw nog meer tot haar recht laat komen. Vanaf nu straalt De Morgenster ook in het donker.

Klik hier voor het artikel in het kerkblad over 20 jaar De Morgenster

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.