De kracht van rituelen in het nieuwe ZinCafé

Rituelen maken op verschillende manieren en momenten deel uit van het leven. Ze geven met en zonder woorden uitdrukking aan emoties, kunnen troost bieden op moeilijke momenten.  Elke levensbeschouwing kent rituelen, die verbinden en onthaasten. Wat is de betekenis van rituelen? Waarom zijn rituelen belangrijk, hoe kunnen zij ons helpen? Kunnen rituelen ook veranderen?

Zes boeiende avonden

ZinCafé Hilversum organiseert in de Bibliotheek aan de ‘s-Gravelandseweg een zestal boeiende avonden rond rituelen. Zincafé Hilversum is een vervolg op het Bijbelcafé.

 • Woensdag 27 september 2023
  De kracht van rituelen, over de actualiteit van rituelen door Paul Post, emeritus hoogleraar rituele studies aan de Universiteit van Tilburg.
 • Woensdag 25 oktober
  Rituelen bij afscheid van het leven door Christiaan Boers, geestelijk verzorger en Liesbeth Dercksen, muziektherapeut.
 • Woensdag 29 november
  De geheime gever, rituelen rondom Sinterklaas door Frits Booy, publicist en sinterklaaskenner.
 • Woensdag 31 januari 2024
  Filmavond: Rituelen op het witte doek.
 • Woensdag 28 februari
  Rituelen rondom vasten en bezinning door Marian Geurtsen, theoloog en schatgraver in de christelijke traditie.
 • Woensdag 24 april
  Rituals en royals, rituelen rond koningschap door Simone Lamain, historicus en koningshuisdeskundige.

Bibliotheek

De avonden van ZinCafé Hilversum zijn van 20u00 tot 22u00 uur in de Bibliotheek Hilversum ‘s-Gravelandseweg 55, 1217 EH Hilversum. Na de lezing is er de mogelijkheid van een nagesprek.
Entree: €5,- inclusief één consumptie. Volgt u de hele serie, dan betaalt u op de eerste avond €20,-.

ZinCafé Hilversum is een initiatief van de Protestantse gemeente Hilversum in samenwerking met de Bibliotheek Hilversum en de Raad van Kerken Hilversum. Voor meer informatie: Hennie Burggraaff via dit mailadres. Klik hier voor de flyer.


Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.