Grote dank en welkom aan burgemeesters

‘De kerken van Hilversum willen u van harte danken voor uw jarenlange inzet voor onze steeds bredere en diverse Hilversumse gemeenschap… Er zijn vele momenten, die wij ons herinneren en bij ons blijven, zoals de bijeenkomst op de Kerkbrink naar aanleiding van de aanslag op Charlie Hebdo, het plaatsen van de Vredespalen, het bondgenotenoverleg, de verwerking van MH17 en het beschikbaar zijn voor een lekenpreek. Ook de ontmoetingen in kleine kring waren van grote waarde. We konden elkaar snel vinden als dat nodig was.’

Dit schrijven Jan Willem Meinsma en Annemieke Parmentier, voorzitter en secretaris van de Raad van Kerken Hilversum in een brief aan oud-burgemeester Pieter Broertjes. Broertjes nam deze week afscheid. De brief gaat gepaard met een geschenk in de vorm van bijbel in een bijzondere uitvoering. ‘Om in te lezen en ter inspiratie, ook rondom hedendaagse vraagstukken. Met grote dank!!!’, zo besluit de Raad van Kerken de bedankbrief.

Welkom burgemeester Gerhard van den Top

Ook Gerhard van den Top, de nieuwe burgemeester, ontving een cadeau van de Hilversumse Raad van Kerken: het boek Zes eeuwen Hilversummers en hun kerken 1416-2016 van Pieter Hoogenraad. ‘U krijgt daarin een eerste kennismaking met de verscheidenheid van de kerken en de kerkgebouwen’, schrijven Parmentier en Meinsma.
Zij spreken de verwachting uit dat een nadere kennismaking met de kerken in Hilversum zal volgen. Immers, ‘als geloofsgemeenschappen trekken wij graag op met de burgerlijke gemeenschap. Leden van onze geloofsgemeenschappen komt u op allerlei plaatsen tegen, in de winkel, in de politiek en heel veel in het vrijwilligerswerk. Met enige regelmaat organiseren de kerken afzonderlijk, met elkaar en met andere maatschappelijke groepen activiteiten die ondersteunend zijn aan het samenleven in onze gemeente.’

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.