Corona verbindt?!

Het Paasfeest ligt net achter ons. Anders dan anders: er waren vieringen op afstand, ontmoetingen in bijvoorbeeld familieverband konden niet doorgaan, bijeenkomsten in de Stille Week waren stiller dan normaal.

Er is ook een andere kant. In korte tijd vinden onze kerken manieren om wél verder te gaan – in de verkondiging van het evangelie, in pastoraat, in diaconaat, in kinder- en jongerenwerk. Manieren die vaak ook nog goed uitpakken, inspirerend zijn, verbinden – en wellicht ook blijven na de coronamaatregelen.

Dan gaat het niet alleen om technische middelen die we ontdekken en gebruiken. Het gaat ook om de opzet van een dienst of hoe we present zijn in Hilversum. En over de wijze waarop gemeenteleden elkaar in het oog houden, betrokken zijn en contact leggen – over leeftijdsgrenzen heen.

Niet onvermeld mag blijven hoe de PgH-gemeenten met elkaar meeleven, en vragen en ervaringen uitwisselen. Regelmatig zijn er korte online ontmoetingen waarin we elkaar steunen en aanmoedigen. En nagaan wat we met elkaar kunnen doen, in techniek of diaconaal en pastoraal.

Het is krachtig hoe de PgH-gemeenten in korte tijd hun weg hebben gevonden in deze coronatijd. Ga de verschillende websites maar eens langs – je zult positief verrast zijn.

 Kortom: er is inmiddels genoeg reden om met vertrouwen vooruit te kijken. Of de coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn op Hemelvaartsdag en met Pinksteren weten we niet. Maar we weten wel: als we dan nog thuis moeten blijven, betekent dat niet dat we geïsoleerd staan.  

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.