Collecte voor Syrische kerken brengt €1.400,- op

De najaarscollecte van de diaconie van de Protestantse gemeente Hilversum heeft 1.400 euro opgebracht. De actie is bedoeld om de oeroude kerken in Syrië een financiële steun in de rug te geven. De jarenlange burgeroorlog heeft in het verscheurde land diepe sporen getrokken. Meer dan 12 miljoen mensen zijn van huis en haard verdreven. Ook kerken hebben het zwaar te verduren terwijl kerken bijzonder belangrijk zijn voor opvang en wederopbouw.

De najaarsactie van de diaconie was mede ingegeven om mensen de mogelijkheid te geven alsnog bij te dragen aan diaconale doelen. Het door de coronacrisis verminderde kerkbezoek zorgde voor minder opbrengsten in de Hilversumse kerken voor diaconale projecten.

Bijdragen kan nog steeds

Met de extra actie voor Syrië kon het verschil worden aangevuld. Dat is niet helemaal gelukt. Mensen die alsnog willen bijdragen aan de actie voor de Syrische kerken kunnen dat nog steeds doen door een bijdrage te storten op de IBAN van het College van Diakenen: NL04 RABO 0373 7117 86 o.v.v. Kerken Syrië. Misschien goed om te weten dat de gift fiscaal aftrekbaar is.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.