Christiaan Boers tweede vertrouwenspersoon PgH

foto: Mannes van der Burg

Sinds kort beschikt de Protestantse gemeente Hilversum over een tweede vertrouwenspersoon. Christiaan Boers stemde onlangs in met deze rol. Eerder dit jaar stelde Leoni Brussaard zich beschikbaar als vertrouwenspersoon voor de PgH.

Christaan Boers nam onlangs afscheid als interim-pastor van de wijkgemeente van de Regenboogkerk. Hem is toen gevraagd vertrouwenspersoon voor de wijkgemeente te worden. Daarna kwam de vraag om naast Leoni Brussaard vertrouwenspersoon te zijn voor de gehele PgH.

Vertrouwen

Boers: ‘Ik ga de mannelijke helft van de functie vervullen naast Leoni. Vanuit de landelijke kerk wordt namelijk een ‘genderbrede’ invulling van de functie geadviseerd. De actualiteit en de grote maatschappelijke aandacht voor veiligheid in werk- en gemeenschapsomstandigheid vragen ook van de kerk om daarop in te spelen. Openhartigheid is een groot goed, tegelijk zijn er nogal wat situaties te bedenken die juist om vertrouwelijkheid vragen binnen de kerk. Want waarom zouden grensoverschrijdend gedrag, intimidatie en machtsmisbruik niet in de kerk plaatsvinden, maar wil men dat niet direct aan de grote (kerk)klok hangen alvorens er in vertrouwen over te kunnen spreken?’

‘Ik realiseer me dat de functie van vertrouwenspersoon nog wel wat anders is dan die van pastor. Daarom zal ik mij moeten gaan bekwamen in de werkwijzen en protocollen van vertrouwenspersoon. Toch neem ik wel mijn expertise mee als vertrouwelijk luisteraar en betrouwbare nabije gespreksdeskundige.’

Christiaan Boers is te bereiken via dit mailadres. Alleen hij heeft toegang tot dit adres. Het adres staat ook vermeld op de website van de PgH.

Eerste aanspreekpunt

De vertrouwenspersoon is een eerste aanspreekpunt voor personen, een meldpunt, biedt een luisterend oor en geeft informatie over de stappen die gezet kunnen worden na een melding. Een vertrouwenspersoon is niet de persoon voor ‘gewone’ kerkelijke onderwerpen of pastorale ondersteuning en is niet zelf de oplosser van het probleem, maar wel het eerste aanspreekpunt. Ook adviseert de vertrouwenspersoon over een vervolgtraject. De vertrouwenspersoon gaat vertrouwelijk om met de informatie die met haar of hem wordt gedeeld.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.