Christiaan Boers interim aan de slag in Regenboogkerk

Christiaan Boers zorgt de komende zes maanden voor voortgang van werkzaamheden van dominee Jurjen Zeilstra in de Regenboogkerk. Per 1 november is Zeilstra in dienst getreden van de Protestantse gemeente Blaricum. Boers (63) werkt sinds 2004 als geestelijk verzorger voor Stichting HilverZorg in Hilversum. Zijn aanstelling voor de wijkgemeente is 16 uur per week.

Geen onbekende

In de nieuwsbrief van de Regenboogkerk schrijft Boers: ‘Na het vertrek van Jurjen ontstaat een situatie die enige overbrugging nodig heeft vooraleer er besluiten genomen worden over zijn opvolging. Voor deze interim-periode, in principe zes maanden, is mij gevraagd de werkzaamheden samen met Heleen Weimar te vervullen. Ik heb er van harte ja tegen gezegd om dat te gaan doen. Juist net had ik de werkzaamheden voor HilverZorg in uren verminderd, dus er was wat ruimte in de agenda. In de 16 uur (Heleen neemt er nog 4 bij, zodat de formatie 1 fte is) zal ik proberen mijn werkzaamheden zoveel mogelijk te spreiden.’

Boers is voor de gemeente van de Regenboogkerk geen onbekende. Zo ontving hij indertijd in deze kerk als geestelijk verzorger de zending als ‘kerkelijk werker met bijzondere opdracht’.
De tijdelijke benoeming past in het besluit van de Algemene kerkenraad om de opvolging van dominee Zeilstra in etappes te doen.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.