Choral Evensong

Donderdag 21 maart 2024 werkt de cantorij van Choral Evensong in Hilversum mee aan de evensong. Op de liturgie staan onder meer Introit: God so loved the world (John Goss), Magnificat en Nunc dimittis van John Ireland en de anthem ‘Thou knowest, Lord, the secrets of our hearts’ van Henry Purcell

Medewerking verlenen koor Choral Evensong Hilversum o.l.v. Cees van der Poel, organist Richard Vos en celebrant is pastoor Tjeerd Visser

De Choral Evensong heeft haar wortels in Engeland. Het zogenoemde getijdengebed kreeg een vaste vorm in kloosters en kerken vanaf de zestiende eeuw. Tot op vandaag klinken in veel Engelse kerken en kathedralen dagelijks evensongs. Ongeveer veertig jaar geleden kwam de evensong naar Nederland. En sinds een jaar klinkt in Hilversum deze prachtige Engelse koormuziek op de vierde donderdag van de maand.

Donderdag 21 maart, 19.30 uur, Oud-Katholieke St. Vitus, Melkpad 14, Hilversum. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Choral Evensong valt onder auspiciën van de Raad van Kerken Hilversum. Kijk voor meer informatie op Evensong Hilversum of download de poster.

 

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.