Choral Evensong Hilversum

Donderdag 25 januari 2024 zingt het eigen koor van de Choral Evensong in Hilversum voor de tweede keer mee in de evensong. Op de liturgie staan onder meer ‘Let my complaint’ van Batten en ‘God be merciful unto us’ (Psalm 67) van Wesley.

Medewerking verlenen het koor van de Choral Evensong o.l.v. Cees van der Poel, organist Arno Rog en dominee Oane Reitsma.

De Choral Evensong heeft haar wortels in Engeland. Het zogenoemde getijdengebed kreeg een vaste vorm in kloosters en kerken vanaf de zestiende eeuw. Tot op vandaag klinken in veel Engelse kerken en kathedralen dagelijks evensongs. Ongeveer veertig jaar geleden kwam de evensong naar Nederland. En sinds een jaar klinkt in Hilversum deze prachtige Engelse koormuziek op de vierde donderdag van de maand.

Donderdag 25 januari, 19.30 uur, Oud-Katholieke St. Vitus, Melkpad 14, Hilversum. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Choral Evensong valt onder auspiciën van de Raad van Kerken Hilversum. Kijk voor meer informatie op Evensong Hilversum.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.