Choral Evensong

Het Vocaal Theologen Ensemble onder leiding van Hanna Rijken werkt mee aan de Choral Evensong. Celebrant is ds. Erik van Halsema en organist is Arno Rog. Op de liturgie staan onder meer het Magnificat in B flat op. 10 van Stanford, Nunc dimittis in B flat op. 10 van Stanford, anthem Come ye faithfull van Thatcher.

De Choral Evensong heeft haar wortels in Engeland. Het zogenoemde getijdengebed kreeg een vaste vorm in kloosters en kerken vanaf de zestiende eeuw. Tot op vandaag klinken in veel Engelse kerken en kathedralen dagelijks evensongs. Ongeveer veertig jaar geleden kwam de evensong naar Nederland. En sinds een jaar klinkt in Hilversum deze prachtige Engelse koormuziek op de vierde donderdag van de maand.

Donderdag 25 april 2024, 19.30 uur, Oud-Katholieke St. Vitus, Melkpad 14 in Hilversum. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Choral Evensong valt onder auspiciën van de Raad van Kerken Hilversum. Kijk voor meer informatie op Evensong Hilversum.

Donderdag 23 mei 2024 is de laatste Choral Evensong van dit seizoen.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.