Cantate op de Brink: Was mein Gott will, das g’scheh allzeit

Kom zaterdag 20 januari genieten van de Bachcantate Was mein Gott will, das g’scheh allzeit, BWV 111, in de Grote Kerk. Bach’s Was mein Gott will, das g’scheh allzeit is een koraalcantate, gebaseerd op het gelijknamige lied, gepubliceerd door Hertog door Albrecht van Pruisen in 1554. Bach componeerde in totaal 200 koraalcantates. Deze cantate is een van zijn meest bekende koraalcantates en is geschreven voor de derde zondag na Epifanie. In Matteüs 8, de evangelielezing voor deze zondag, lezen we over de genezing van een melaatse door Jezus. De cantate reflecteert op het thema van de acceptatie van Gods wil, ook in moeilijke tijden.

Bezoekers kunnen het slotkoraal meezingen. Ook klinken het Concerto voor twee hobo’s en strijkers in C (opus 7, nr. 2) van Tomaso Albinoni en het geliefde Ubi Caritas van Ola Gjeilo.
Uitvoerenden zijn: Tanja Obalski (sopraan), Guja Sandholt (alt), André Cruz (tenor), Tiemo Wang (bas), Kamerkoor Akkoord en het orkest van Cantate op de Brink. De muzikale leiding is in handen van Cees van der Poel. Heleen Weimar verzorgt een korte inleiding.

Zaterdag 20 januari, 16.30 uur. Grote Kerk, Kerkbrink 4, Hilversum. Toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Kijk voor meer informatie op Cantate op de Brink.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.