Burgemeester Broertjes plant Vredesboom

Op dinsdag 30 november plant burgemeester Pieter Broertjes een ‘Hiroshima-vredesboom’ in de tuin van De Kapel. Dit eerbetoon wordt de burgemeester gegund als blijk van waardering voor zijn verbindende kwaliteiten en persoonlijke betrokkenheid bij een diversiteit aan mensen, aldus De Kapel.

Atoombom op Hiroshima overleefd

Deze bijzondere ‘vredesboom’ is opgekweekt in de Hortus botanicus te Leiden uit zaad van een Ginkgo biloba, een notenboom die de atoombom op Hiroshima overleefde. Vredesbomen worden wereldwijd geplant als symbool van hoop en vrede. De doopsgezinde gemeente, die samen met de remonstranten en vrijzinnigen De Kapel in Hilversum vormen, is een vredeskerk die onderdrukkend geweld in woord en daad afwijst. Met het planten van deze vredesboom wordt na zeven jaar de traditie in Hilversum om jaarlijks in de vredesweek een vredespaal te onthullen, afgesloten.

De openbare bijeenkomst vindt plaats in de tuin van de Kapel en begint om 16.00 uur. ’s Gravelandseweg 144 in Hilversum. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.