Boodschap medeleven Israëlische en Palestijnse partners

In een brief heeft dominee René de Reuver, secretaris van de Protestantse Kerk in Nederland, zijn medeleven betuigd met de partnerkerken en -organisaties van Kerk in Actie in Israël en Palestina. Er heerst grote verslagenheid en verdriet. Daarnaast is er angst en onzekerheid over wat er nog gaat komen.

Aan de partners in Israël, veelal organisaties die zich inzetten voor dialoog en verzoening, schrijft hij: ‘We realiseren ons dat de oorlog tussen Hamas en Israël een grote impact heeft op het werk van jullie organisaties. Werk dat al steeds ingewikkelder werd in de afgelopen jaren. Het kan voelen alsof alles wat je in de afgelopen jaren hebt opgebouwd, uit je handen is geslagen.’

Pastorale steun

Partners in Palestina, veelal lokale kerken en Palestijns-christelijke organisaties, maken zich grote zorgen over hun broeders en zusters in Gaza. Men probeert via de telefoon pastorale steun te verlenen en voorbereidingen te treffen voor noodhulp wanneer dit mogelijk is.

Aan deze christenen in Palestina schrijft De Reuver: ‘Midden in deze duisternis, wanneer we nauwelijks nog woorden kunnen vinden om te bidden, kunnen we teruggrijpen op het gebed dat Jezus Christus ons geleerd heeft. Woorden die voor jullie nu misschien lastig uit te spreken zijn. Laat ons deze woorden voor jullie bidden als broeders en zusters in Christus.’

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.