Bijbelcafé weer van start

Het Bijbelcafé kan weer! Het mooie initiatief van de Openbare Bibliotheek en de Protestantse gemeente Hilversum. De toegang is wel beperkt tot maximaal 25 deelnemers in de caféhoek van de bibliotheek. Met mondkapje. Adres: ’s-Gravelandseweg 55 in Hilversum. De eerste van acht avonden is op woensdag 23 september.

De avonden beginnen om 20u00 met een gezamenlijk gedeelte en vanaf 21u15 een gesprek in kleinere groepen. Je kan er ook voor kiezen om alleen de eerste helft van de avond bij te wonen. Opgave is wel nodig. Dat doe je via info@bijbelcafe.nl.

Avond 1: 23 september
Charles Darwin en het geloof in de schepping
Jurjen Zeilstra

Avond 2: 7 oktober
Een groen geloof
Aster Abrahamsen

Avond 3: 21 oktober
Het universum als schepping
Willem Nijsse en Han Monsees

Avond 4: 4 november
Hoe de schepping klinkt in klassieke muziek
Heleen Weimar

Avond 5: 3 februari 2021
Waar is God gebleven?
Een zoektocht naar de Schepper in een hoogtechnologische wereld
Kaj ten Voorde

Avond 6: 17 februari
Eén God, één Schepper, legio godsdiensten
Een actuele visie op interreligieuze dialoog
Rianne ten Voorde

Avond 7: 3 maart
God schenkt ons de tijd
Erika van Halsema

Avond 8: 17 maart
Zondeval als harde pit
Wim Moehn

De Gooi en Eemlander van 12 september 2020 schrijft over het Bijbelcafé:

‘,,Het is een gespreksplatform waar gelovige en ongelovige geïnteresseerden elkaar ontmoeten. We willen informeren en discussiëren. En zeker ook luisteren naar lastige vragen”, benadrukt dominee Jurjen Zeilstra van de Regenboogkerk. Hij trapt op 23 september af met de lezing ‘Charles Darwin en het geloof in de schepping’. ,,Ik ben groot fan van Darwin. Hij heeft heel scherp geanalyseerd hoe het leven is geëvolueerd in miljarden jaren. De aarde is vier miljard jaar oud, de oudste bijbelverhalen slechts een paar duizend. Dit onder ogen te zien is geen aanval op het geloof, dat is de ontwikkeling van het leven proberen te begrijpen. Toen Darwin daar rond 1850 mee kwam had dat in de Britse samenleving een enorme impact. Daar was alles gebouwd op de letterlijke interpretatie van het scheppingsverhaal in Genesis. God als een opperwezen dat alles regelt en stuurt. En die in een klap, alle leven dat we kennen geschapen heeft. Dat geloof ik dus niet. Ik zie God niet als de oorzaak van gebeurtenissen. Maar hij geeft ons betekenis, helpt ons het mooie te zien en inspireert ons tot adequate reacties op ongelukken en rampen.”’

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.