Bethlehemkerk

Protestantse wijkgemeente Bethlehemkerk
Loosdrechtseweg 263
1215 JV Hilversum
www.bethlehemkerk.nl
bethlehemkerk@protestantshilversum.nl

Gastvrij, betrokken en inspirerend
De Protestantse wijkgemeente Bethlehemkerk is een pluriform samengestelde en gastvrije geloofsgemeenschap. We vieren, leren en bidden samen om zo in Gods geest mens te zijn in verbinding met anderen dichtbij en verder weg. Jezus Christus is hierbij ons voorbeeld, in barmhartigheid en liefde. We geloven dat we hierdoor bijdragen aan een betere wereld in het hier en nu en voor de toekomst, het koninkrijk van God.

Zondag
Voor velen vormen de zondagse erediensten een vast moment in de week. Dit is de plaats waar bezinning en bemoediging centraal staan, waar we elkaar ontmoeten.

We lezen uit de Nieuwe Bijbelvertaling (2004) en we zingen uit het Liedboek van 2013. We volgen het kerkelijk jaar met alle hoogtijdagen. Naast ‘gewone’ vieringen kennen we uitbundige vieringen, themavieringen en nieuwe-initiatievenvieringen. Ook oecumenische vieringen en vieringen met andere wijkgemeenten vinden regelmatig plaats. Gemeenteleden worden betrokken bij de voorbereiding van de dienst.

Door de week
We organiseren cursussen, lezingen, catechese, gesprekskringen, wandelingen en huisbezoeken. Via leerhuis en pastoraat zien we naar elkaar om en inspireren we elkaar in het geloof. Ons stiltecentrum is te bezoeken voor het aansteken van een kaars, met iemand te praten of om zomaar even te zijn.

Speerpunten
Graag willen we een gastvrije kerk zijn in en met de buurt. Door gezamenlijk met gemeentelijke en wijkorganisaties activiteiten te organiseren, hopen we op mooie ontmoetingen en daarmee ons kerk-zijn in de wijk zichtbaar te maken.

Voor de jongsten is er de Kliederkerk. Kinderen en volwassenen zijn op een laagdrempelige manier bezig met het geloof door samen te knutselen, te ontdekken, te vieren en te eten. Voor de jongeren zijn er tienerdiensten. Steeds vaker is er een uitwisseling met de jongeren uit andere wijkgemeenten. De ouderen komen bij elkaar voor ontspanning, gesprekskringen en speciale vieringen.

Groene kerk
De Bethlehemkerk een ‘groene kerk’. Er wordt geprobeerd zo groen mogelijk bezig te zijn en we attenderen elkaar op de mogelijkheden daartoe. Op het dak liggen zonnepanelen. Zij leveren energie aan de buurt.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.