Bespreekbaar maken van armoede en schulden

Mensen blijken minder gebruik te maken van financiële hulp. Toch is armoede in Hilversum niet verdwenen. Wat kun je als kerkelijke gemeente doen dat mensen de weg vinden naar financiële ondersteuning? Hoe herken je armoede? Hoe maak je het bespreekbaar?

Anke Meester is op 30 september om 20u00 te gast in de Regenboogkerk om hierover te spreken. Zij komt op uitnodiging van het pastoraat en de diaconie van de Regenboogkerk. Meester is actief bij Stichting Schuldhulpmaatje.

Kloof tussen mensen met en zonder geld

Voor mensen die zelf niet in een situatie van armoede zitten is herkennen ervan vaak erg moeilijk. Er bestaat ook binnen kerkgemeenschappen vaak een kloof tussen mensen met en zonder geld. Welke soorten financiële problematiek zijn er precies? Wat zijn signalen waaruit men kan opmaken dat er sprake is van financiële problemen? Hoe benoem je dit onderwerp zonder iemand het gevoel te geven inbreuk te maken op de privacy? Hoe kan je mensen helpen schaamte rondom schulden en armoede te overwinnen? Dat zijn vragen die op de avond aan bod komen, onder meer aan de hand van voorbeelden uit de praktijk om inzicht te krijgen in het moeten leven op bijstandsniveau.

Meld je voor deze avond aan bij Evelien Bouwmeester. Haar mailadres vind je hier.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.