Bericht van medeleven diaconaal centrum Leiden

Op vrijdag 14 juli heeft er een steekincident plaatsgevonden bij diaconaal centrum De Bakkerij in Leiden. Een man van 66 is hierbij om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond. Het moderamen van de generale synode van de Protestantse Kerk heeft, samen met Kerk in Actie, een bericht van medeleven gestuurd. Ook de landelijke Raad van Kerken stuurde een bericht van medeleven.

Plek die openstaat voor iedereen

Het moderamen schrijft: ‘We zijn geschokt en bidden met jullie mee voor de slachtoffers, nabestaanden, ooggetuigen en andere betrokkenen. De Bakkerij kennen we als een plek die openstaat voor iedereen. Het is buitengewoon verdrietig dat nu juist deze plek, in het hart van de stad en in het hart van diaconaat, geraakt is.’

Diaconaal Centrum De Bakkerij is een gezamenlijk initiatief van de diaconie van de van de Protestantse Gemeente Leiden en de diaconie van de Rooms-Katholieke parochie in Leiden.

Klik hier voor het bericht dat De Bakkerij zelf heeft geplaatst.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.