Bekijk en oefen online meditatief leven

Wat is meditatief leven? Iets vaags of juist niet? Ben je nieuwsgierig of wil je je verdiepen in vormen van meditatief leven kijk dan online naar de vijfdelige serie over meditatief leven. Iedere donderdag om 20u00 op het YouTube kanaal van de Protestantse kerk. Afleveringen van ca 30 minuten bieden een interview met een specialist en een meditatieve oefening.

 • 1 oktober 20u00
  Egbert van der Stouw, specialist monastiek kerk-zijn, wordt geïnterviewd over ‘meditatief leven’.  Ds. Alberte van Ess leidt een meditatieoefening over ‘vrij zijn’. 
 • 8 oktober 20u00
  Interview met ds. Niels Gillebaard, blogger en vlogger voor MijnKerk, over het thema ´Hoe breng je met dankbaarheid meer rijkdom in je leven?´. Rob Boersma leidt een bewegingsmeditatie met het Onze Vader.
 • 15 oktober 20u00
  Interview met Ricky Rieter, pelgrim, retraite begeleidster en actief in de Franciscaanse beweging, over het thema ´meditatief leven als duurzame weg´. Rieter is schrijfster van het boek ´Pelgrimeren; lopend stilstaan. Ds. Niels Gillebaard leidt een meditatieoefening over drie vormen van meditatie in de natuur.
 • 22 oktober 20u00
  Interview met Eddy de Pender, coach, mediator en betrokken bij het Netwerk Vredestichters, over het thema ´Vrede stichten, hoe doe je dat?´. Ds. Henri ten Brinke leidt een meditatie op basis van bijbelteksten over dit thema.
 • 29 oktober 20u00
  Interview met Seintje Bos, pastor en geestelijk begeleider, aangesloten bij het Netwerk Geestelijke Begeleiding, over het thema ´de weg van de stilte´. Saskia Leene, pastor van Nijkleaster, leidt een meditatie rond dit thema.

Faceboekgroep Monastiek en Meditatie

Na iedere uitzending is het mogelijk om via de Facebookgroep Monastiek en Meditatie te reageren en met elkaar over de film in gesprek te gaan. 

Deze serie is een initiatief van Vacare, platform voor meditatief leven in en vanuit de Protestantse Kerk. Vacare organiseert jaarlijks op de eerste zaterdag van oktober de Vacaredag. Vanwege de corona-beperkingen kan deze dag dit jaar niet georganiseerd worden. 
Het Christelijk Spiritueel Centrum in Hilversum is partner van Vacare.

Abonneer je hier op het YouTube kanaal van de Protestantse Kerk.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.