Bachcantate met indringende litho’s van Kokoschka

Op 25 februari 2023 klinkt in de Grote Kerk op de Kerkbrink de cantate ‘O Ewigkeit, du Donnerwort’ (BWV 60) van J.S. Bach. De litho’s die de Oostenrijkse kunstenaar Oskar Kokoschka geïnspireerd door de cantate maakte, illustreren het geheel. Een ad-hoc koor zingt het slotkoraal. Op het programma staat ook het Concert in d voor 2 hobo’s en strijkers (RV 535) van A. Vivaldi. De aanvang is om 16u30. De toegang is vrij, na afloop is een collecte. Voor meer informatie zie de website.

Kokoschka

Oskar Kokoschka (1886-1980) was een Oostenrijks beeldend kunstenaar die vooral bekend werd als schilder en graficus. In zijn afbeeldingen probeerde hij uitdrukking te geven aan de verborgen instincten van de mens. Hij vervaardigde de serie litho’s over de cantate ‘O Ewigkeit, du Donnerwort’ in 1914, mede naar aanleiding van zijn verdriet over de mislukte relatie met Alma Mahler.

Uitvoerenden en ad hoc-koor

Uitvoerenden zijn: Anne-Marieke Evers (alt), Tigran Matinyan (tenor), Tom Jansen (bas), het orkest van Cantate op de Brink en een ad hoc-koor. Ga voor meer informatie over deelname aan het koor naar de website. De muzikale leiding is in handen van Hanna Rijken. Sebastiaan van Eck  verzorgt een korte inleiding.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.