Avondmaalscollectes 2021 voor Roma-kinderen in Roemenië

Het College van Diakenen van de Protestantse gemeente Hilversum (PgH) bestemt de avondmaalscollectes van 2021 voor stichting Laleaua. Dit is een kleinschalige christelijke organisatie die kansarme Roma-kinderen ondersteunt in hun ontwikkeling van kind tot volwassene.

Stichting Laleaua onderhoudt warme banden met de PgH dankzij een aantal gemeenteleden uit de Diependaalse kerk en Vitamine G. De stichting biedt gratis onderwijsprogramma’s aan en geeft directe hulp via maatschappelijk werk in de gezinnen van Roma-kinderen.

Zware discriminatie

De Roma hebben te kampen met zware discriminatie en armoede. Ouders zijn vaak analfabeet, ongeschoold en werkloos. Op de school van Laleaua ontvangen de kinderen, naast onderwijs, een dagelijkse maaltijd, medische ondersteuning en indien nodig kleding. En bovenal veel liefde, aandacht en de nodige structuur, die zij thuis vaak zo missen. Laleaua werkt in de wijk Boziaş van de gemeente Târnăveni in Roemenië.

Wie meer wil weten over het werk van de stichting kan terecht op de site www.laleaua.nl. Giften zijn bijzonder welkom op NL 39 RABO 0380 7057 29 ten name van Stichting Laleaua te Veenendaal.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.