Avondmaal vieren in coronatijd

Hoe doe je dat als gemeente? Avondmaal vieren met alle beperkingen van de coronamaatregelen. De website van de Protestantse Kerk Nederland verzamelde diverse ideeën uit het land, waaronder die van Vitamine G, één van de twee pioniersplekken van de Protestantse gemeente Hilversum. Klik hier voor de suggesties en ideeën.

De site van de PKN licht de betekenis van het Avondmaal verder toe. In het artikel Het sacrament van het Heilig Avondmaal staat onder meer te lezen: ‘Het Heilig Avondmaal is een bijzondere maaltijd, met een heel bijzondere betekenis en werking. Deze bijzondere betekenis blijkt al uit de benaming van dit sacrament: een heilig maal, een maaltijd van de Heer. Het is Christus zelf die ons uitnodigt om deel te nemen aan het maal aan Zijn tafel, in gemeenschap met Hem. God wil in en door het Heilig Avondmaal bij ons aanwezig zijn, in Zijn gemeenschap van gelovigen. Hoewel het Heilig Avondmaal aan ons wordt bediend, ontvangen wij brood en wijn rechtstreeks uit Zijn hand. Wij gaan aan tafel bij de Heer.’

Online college, werkvormen en programma’s voor jongeren

Voor wie zich meer wil verdiepen in de betekenis van het Avondmaal biedt de PKN een online college aan van prof. dr. Jan Muis op 25 maart a.s. Klik hier voor informatie en aanmelden. Voor jongeren biedt de site van de PKN diverse werkvormen en programma’s over het Avondmaal. Klik daarvoor hier.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.