September: alle kerken PgH zondag weer open

De kerken van de Protestantse gemeente Hilversum openen in september allemaal weer hun deuren voor de zondagse kerkdienst. Voor het eerst sinds maart. Uiteraard met inachtneming van de RIVM-coronarichtlijnen. Daarnaast blijven de diensten online live te volgen. Predikant en lid van het dagelijks bestuur Erik van Halsema: ‘Kerkdiensten meemaken terwijl je met een kop thee lekker in je huiskamer op je bank zit is mooi, maar het daadwerkelijk met elkaar samen zijn op zondag heeft een grote meerwaarde.’

Op 6 september komen de mensen van de Diependaalse kerk aan de Diependaalselaan sinds lange tijd weer in de dienst bijeen. De Regenboogkerk in het centrum van Hilversum start eveneens op 6 september met een dienst die toegankelijk is voor een deel van de leden, wel na inschrijving. Voor zondag 13 september kan iedereen zich voor de dienst in de Regenboogkerk inschrijven. Op 13 september gaat ook de Bethlehemkerk in Zuid weer open voor de zondagse kerkdienst. De missionaire gemeente Vitamine G houdt op 13 september een openluchtviering op het terrein van de scoutinggroep Agger Martini in Maartensdijk.

Grote Kerk en Morgenster al eerder open

In de Grote Kerk op de Kerkbrink is het al enige weken mogelijk deel te nemen aan de twee diensten op zondag. Van te voren inschrijven is noodzakelijk. In de wijk Noord-Oost opende De Morgenster op 23 augustus ook al eerder de deuren voor de zondagse viering.

Tijdens de afgelopen maanden van de coronacrisis zijn in alle kerken steeds kerkdiensten gehouden. Maar altijd slechts online te volgen. Op sommige zondagen waren er diensten in kleine groepen in tuinen en op andere plekken in de buitenlucht.

Inschrijven

Voor twee kerken is van te voren inschrijven noodzakelijk. De links staan hieronder.
Grote Kerk
Regenboogkerk

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.