Advies PKN: houd gepast afstand

Blijf elkaar de ruimte geven, ook als de 1,5 meterregel na 24 september niet meer geldt. Dat is het belangrijkste advies van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) aan de plaatselijke gemeenten.

Op de website van de PKN zegt scriba René de Reuver: “Dat alles weer kan, betekent niet dat je het ook moet doen. Gepast afstand houden, blijft het advies. Houd bovendien rekening met mensen met een kwetsbare gezondheid of mensen die zich niet veilig voelen bij de versoepelingen. Ik hoop dat gemeenten de versoepelingen zo invoeren dat het past bij de situatie in hun gemeente. Bovenal hoop ik van harte dat we elkaar de ruimte geven.”

Kerkdiensten

Voor het bijwonen van kerkdiensten is een coronatoegangsbewijs niet verplicht. Voor de PKN is helder dat toegangscontrole aan de hand van een coronatoegangsbewijs niet past bij kerkelijke bijeenkomsten. Scriba René de Reuver: “Het past niet in het kerkelijk denken om van te voren te controleren of mensen welkom zijn.” De PKN adviseert plaatselijke gemeenten dringend om speciale aandacht te besteden aan ventilatie.

Evenementen

Als er een activiteit georganiseerd wordt met het karakter van een evenement en waar veel mensen door elkaar heenlopen, is het werken met een coronatoegangsbewijs wel verplicht. Wanneer ruimten aan derden worden verhuurd zijn de algemeen geldende coronaregels van toepassing. Met name als hierbij ook horecafaciliteiten van toepassing zijn. 

Hilversum

Momenteel beraden de PgH-gemeenten zich hoe uitvoering te geven aan het advies van de PKN.

Klik hier voor de samenvatting coronamaatregelen vanaf 25 september 2021.
Klik hier voor het advies van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.