Acties voor Voedselbank in november

In de maand november voeren verschillende wijken van de Protestantse gemeente Hilversum acties voor de Voedselbank. Op 7 november houdt de Bethlehemkerk een zogenoemde McBeth-drive-in. De Regenboogkerk voert op 21 november een actie samen met Albert Heijn. In De Morgenster worden in de eerste twee weekends van november inzamelingen gehouden.

Drive-in

Op zaterdag 7 november tussen 10 en 14 uur kun je langskomen bij de Bethlehemkerk om producten te doneren. De Drive-in is zodanig ingericht dat je vanuit je auto of fiets de producten aan de vrijwilligers van de McBethlehemkerk kunt overhandigen.

AH-actie

De vestiging van Albert Heijn aan de Langestraat doet mee aan de landelijke inzamelingsactie voor De Voedselbank op 20 en 21 november. De diaconie van de Regenboogkerk sluit daarbij aan. Op 21 november spreken kerkleden AH-klanten aan om ook iets bij te dragen. Uiteraard alles met inachtneming van alle coronaregels. Als je wilt meedoen, meld je dan hier aan en geef aan welke tijd je het beste uitkomt.  

Dankdag voor Gewas en Arbeid

Bij gelegenheid van de Dankdag voor Gewas en Arbeid houdt De Morgenster inzamelingen voor de Voedselbank. Tijdens de zaterdagse openstelling van 31 oktober en 7 tussen 10u30 en 12u00 zamelt De Morgenster producten in die buiten de koeling bewaard kunnen worden. Ook voorafgaand aan de vieringen op 1 en 8 november kunnen producten worden ingebracht.

Wat heeft de Voedselbank nodig?

Voedselbank Gooi en Vechtstreek heeft op dit moment een tekort aan met name houdbare producten. Producten die eigenlijk altijd voorkomen in de voedselpakketten zijn: soep (in blik of pakjes), groenten (blik of pot), pastasaus (blik of pot), pasta, rijst, zonnebloemolie, tandpasta, handzeep, douchegel en waspoeder/wasmiddel (flacon).

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.