Actie Zomerpakketten – dankjewel!

‘Ik wil de mensen rondom de pakketten enorm bedanken voor het ontzettend leuke pakket dat wij mochten ontvangen. Buiten dat het allemaal erg origineel is, is het ook nog van hoge kwaliteit! Mijn dochter was er ontzettend blij mee! Bedankt! Groeten, Mark’. Dit is één van de vele reacties op de Zomerpakkettenactie!

Voor gezinnen uit Hilversum die geen geld hebben om op vakantie te gaan of om leuke uitjes te betalen, organiseerde Stichting Present Hilversum voor de tweede keer de Zomerpakkettenactie. Maar liefst 70 mensen uit Hilversum gaven zich op om een pakket van rond de 50 euro (of meer!) samen te stellen. In verschillende kerken, waaronder de Bethlehemkerk, werd voor de actie gecollecteerd.

Wat zat er in het pakket? 

Het pakket werd op maat gemaakt. Present vroeg aan de kinderwerkers van Versa Welzijn om gezinnen op te geven en een omschrijving van het gezin te geven (zonder namen te noemen) zoals leeftijden van de kinderen en hun hobby’s. Zo werd elk pakket uniek. Sommige mensen waren de hele straat langsgegaan om extra speelgoed op te halen. Verschillende mensen gingen bij hun winkels om de hoek langs om aandacht voor de Zomerpakkettenactie te vragen. Iedereen deed er een kaartje of briefje bij om de gezinnen een mooie zomer te wensen. Ook kinderen deden mee en hielpen bij het samenstellen of versieren van het pakket. Sommige kinderen schreven lieve briefjes voor andere kinderen!

In de eerste week van juli was het inlevermoment. Er kwamen prachtig verpakte manden, tassen, pakketten en dozen binnen vol spelletjes, boekjes, knutselspullen, make-upspulletjes, ballen, banden, waterpistooltjes. Maar ook toegangskaartjes voor speeltuinen, pretparken en zwembaden.  Veel mensen vertelden dat ze het heel erg leuk vonden om het pakket te maken en dat het hen goeddeed om andere mensen blij te kunnen maken.

‘Mijn zomer kan niet meer stuk’  

In de tweede week van juli werden de zomerpakketten aan de gezinnen overgedragen. Een groot deel door de kinderwerker, een ander deel werd door de samenstellers persoonlijk overhandigd bij de gezinnen thuis.

Er zijn zoveel gezinnen voor wie juist de zomervakantie een onoverkomelijke periode is waar ze als een berg tegenop zien. Voor 70 gezinnen met opgeteld ruim 180 kinderen is de zomerperiode door deze actie een stukje lichter en vrolijker geworden. Present Hilversum bedankt iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen om deze actie mogelijk te maken.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.