Actie Kerk in Actie voor Voedselbank succes

Maar liefst 150 kerkelijke gemeenten deden in januari mee met de actieweek van Kerk in Actie voor de Voedselbank. Samen haalden ze 5000 dozen op. Een fantastisch resultaat. Onze Protestantse gemeente heeft meegedaan en zamelde in totaal 47 dozen, 2 grote kratten en een aantal tassen.

De actieweek was onderdeel van de Kerk in Actie-campagne Samen tegen armoede. Kerk in Actie is deze campagne eind 2022 gestart om de Voedselbank – die door de toegenomen armoede steeds meer klanten krijgt – van extra producten te voorzien. De Voedselbank leeft van wat bedrijven en supermarkten overhouden, maar die kopen steeds verstandiger in om voedselverspilling tegen te gaan. Kortom: meer vraag, minder aanbod. In de praktijk betekent dit dat gezinnen op sommige plekken nu bijvoorbeeld een keer per twee weken in plaats van elke week voedsel kunnen komen halen.

Samen kunnen we iets doen tegen armoede! Kerk in Actie dankt alle deelnemende gemeenten hartelijk voor hun inzet.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.