Aantal kerkgangers: ‘als kerk onze verantwoordelijkheid nemen’

‘Gehoord hebbend de overheid adviseren wij gemeenten zeer dringend om in de maand oktober met maximaal 30 mensen (exclusief medewerkers) samen te komen tijdens de eredienst. Gemeentezang wordt ten zeerste afgeraden. Online vieringen hebben de voorkeur. Ook wordt er geadviseerd mondmaskers te dragen tijdens verplaatsingen.’

Zo luidt vandaag het advies van de Protestantse Kerk Nederland aan de kerkelijke gemeenten. Het advies is een rechtstreeks gevolg van het overleg van religieuze organisaties met justitieminister Grapperhaus eerder deze dag. Het dagelijks bestuur van de Protestante gemeente Hilversum laat vandaag in een brief aan de PKN-kerken in Hilversum weten dat er weliswaar vragen te stellen zijn over de manier waarop het advies in het overleg met de minister tot stand gekomen is, maar dat helaas het aantal coronabesmettingen wel fors blijft toenemen. ‘Als kerk dienen wij ook onze verantwoordelijkheid te nemen’, stelt het bestuur.

Andere activiteiten

Het advies van de PKN vind je hier. Samengevat luidt het advies:

  • Advies om zeer dringende richtlijnen met betrekking tot de kerkdiensten in de maand oktober over te nemen. 
  • Het werken met enkele voorzangers in de kerk, op afstand van tenminste 5 meter van de gemeenteleden, is wel mogelijk.
  • Andere kerkelijke activiteiten, zoals jeugdwerk, kunnen ‘gewoon’ doorgang vinden met inachtneming van de bekende RIVM-richtlijnen.

Het advies van de PKN heeft alleen betrekking op de kerkdiensten in oktober. Eind van deze week is er opnieuw een gesprek tussen de kerken en Grapperhaus.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.