Aanstelling Rianne en Kaj ten Voorde kan worden gecontinueerd

Rianne en Kaj ten Voorde kunnen verbonden blijven aan Vitamine G. Dat is de uitkomst van overleg van de kerkrentmeesters van de PgH met de Vereniging voor zending in Nederland (IZB). Deze uitkomst keurde de Algemene kerkenraad in zijn vergadering van 26 april goed in aanwezigheid van Henk Boerman, coördinator IZB.

Eerder was er een impasse ontstaan over de voortzetting van het PgH-arbeidscontract van de twee voorgangers van Vitamine G. Vitamine G is als pioniersplek nog in de opbouwfase. Echter, na drie jaar is het wettelijk niet meer mogelijk Rianne en Kaj tijdelijk in dienst te hebben. Ruimte voor een vast dienstverband als kerkelijk werkers binnen de PgH is er nauwelijks. De PgH zit met het huidige aantal predikanten in vaste dienst al ruim in haar jasje, afgezet tegen het aantal leden van de PgH.

Verbonden

Overleg met IZB bracht uitkomst. Deze organisatie, ook nauw betrokken bij pionierswerk gesteund door de Protestantse Kerk in Nederland, neemt Rianne en Kaj in dienst en detacheert vervolgens beide voorgangers aan de PgH. Zowel Rianne en Kaj en het Kernteam van Vitamine G als de Algemene kerkenraad kunnen met deze regeling instemmen. Dit betekent dat Kaj en Rianne voor de komende jaren voor 0,5 verbonden blijven aan de PgH en daarmee aan pioniersplek Vitamine G.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.