Aanhoudend conflict in Soedan

Zondag14 juli 2024 is de collecte bestemd voor Soedan. Een jaar geleden brak er grootschalig geweld uit in de Soedanese hoofdstad Khartoem. Dat geweld is overgeslagen naar de rest van het land. Sindsdien hebben Soedan en zijn buurlanden te maken met één van de grootste en meest uitdagende humanitaire crises ter wereld. Het aantal Soedanezen dat gedwongen op de vlucht is, heeft nu de 8,5 miljoen overschreden.

Er is weinig mondiale aandacht voor dit onvoorstelbaar grote leed. Kinderen verhongeren, vrouwen worden verkracht, mensen worden vermoord. Vrijwel de gehele infrastructuur en basisvoorzieningen zijn ingestort.  Zonder inkomen en te midden van verstoorde hulpverlening en oogsten kunnen mensen geen voedsel krijgen. In verschillende delen van het land wordt gewaarschuwd voor toenemende honger en ondervoeding.

De humanitaire hulp wordt sterk gehinderd door geweld tussen verschillende gemeenschappen. De UNHCR, de Vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, doet er alles aan om mensen te helpen, die vluchten om zichzelf en hun familie in veiligheid te brengen.

Uw hulp draagt bij aan:

  • Noodonderdak voor ontheemde families in Soedan en de omliggende landen.
  • Voedsel voor gezinnen, die hongersnood lijden.
  • Voedingssupplementen voor ondervoede kinderen en vrouwen.
  • Schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen om ziektes te voorkomen.
  • Medicatie voor gewonde en zieke mensen.

Geef in de collecte op zondag 14 juli 2024. Of maak uw gift over op NL04 RABO 0373 7117 86 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Hilversum o.v.v. ‘Soedan’

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.