50ste Actie Kerkbalans binnenkort van start

Binnenkort start de 50ste Actie Kerkbalans. De actie loopt van zaterdag 13 tot en met zaterdag 27 januari.

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk, de Oudkatholieke Kerk van Nederland, en, sinds 2018, de Evangelische Broedergemeente. Al sinds 1973 werken kerkgenootschappen samen in de Actie Kerkbalans. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari een financiële bijdrage te leveren aan hun eigen plaatselijke kerk.

De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de Actie Kerkbalans.

Hilversum

Ook de leden van de Protestantse gemeente Hilversum worden in de actieperiode benaderd om mee te doen. Een groot aantal leden ontvangt het verzoek voor een financiële toezegging per mail. Deze leden kunnen vervolgens digitaal toezeggen. Een kleiner aantal leden ontvangt het verzoek nog in de brievenbus. Mensen van de wijkgemeenten komen later in de actieperiode de toezeggingen ophalen.

 

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.