24 november: eerste Evensong in Hilversum

Op donderdag 24 november is het zo ver. De eerste choral evensong in Hilversum. In de Vituskerk aan het Melkpad. Prachtige Engelse liturgie vol met muziek en gebed. Onder auspiciën van de Hilversumse Raad van Kerken. Aanvang 19u30.

Beauty en holiness

De evensong is een vorm van getijdengebed en is ontstaan tijdens de Engelse Reformatie. Volgens initiatiefnemers Heleen Weimar, Arno Rog en Christiaan Boers wordt het tijd dat Hilversum zich aan deze traditie kan gaan laven. Heleen Weimar: ‘Het zingt rond in Hilversum, in Nederland groeit het aantal evensongs en veel mensen hoorde ik zeggen na de begrafenis van Queen Elizabeth ‘wat een schitterende liturgie’.’ Hanna Rijken, onderzoekster en vertrouwd met de traditie, noemt de evensongs een combinatie van ‘beauty en holiness’.

Vierde donderdagavond van de maand

Vanaf januari is er iedere vierde donderdagavond van de maand een evensong. De Oud-katholieke parochie stelt haar kerk beschikbaar, voorgangers van verschillende kerken in Hilversum gaan om beurten biddend en zingend voor. Koren en organisten uit de regio verzorgen koorzang en muziek. Meer weten? Ga naar www.evensonghilversum.nl.

Choral Evensong, donderdag 24 november, 19u30 tot 20u15 in de Vituskerk, Melkpad 12 Hilversum. Toegang vrij, collecte bij uitgang ter bestrijding van de kosten. Voorganger Heleen Weimar, zang Kamerkoor Akkoord o.l.v. Cees van der Poel, orgel Jaap Jan Steensma. Meer informatie: www.evensonghilversum.nl

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.