Hilversums gebed voor Oekraïne terug te kijken

Op donderdagavond 24 februari kwamen Hilversummers bijeen in gebed voor de Oekraïne. In de Grote Kerk op initiatief van de Hilversumse Raad van Kerken. De gebedsdienst is nog terug te kijken via deze link.

Gedachten bij de getroffenen

Jan Willem Meinsma, voorzitter van de Raad, zei met de gebedsbijeenkomst ‘aan alle burgers van Hilversum de gelegenheid te willen bieden om met hun gedachten bij de getroffenen te zijn en voor het samen zoeken naar onze plek in deze oorlog.’
Hij noemde de invasie van het Russische leger ‘allereerst een ramp voor de inwoners van Oekraïne, een gemeenschap die bezig was om in onafhankelijkheid een democratie op te bouwen op basis van hun eigen waarden. Een ramp voor alle mannen, vrouwen, kinderen, dieren en het land. Een ramp voor de inwoners van Rusland, die meegezogen worden in deze strijd. Het is een ramp voor de vrede in Europa, voor volken die in vrede naast elkaar proberen te leven.’

Aan de bijeenkomst werkten onder anderen mee Jetty Scheurwater, predikant van de Bethlehemkerk, Marieke Ridder, pastoor van de Oud-katholieke parochie St Vitus, Erik van Halsema, predikant van De Morgenster en Johannes Zwart, pianist.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.