2020 ook financieel bewogen jaar voor PgH

Onlangs stelde het Breed moderamen van de Algemene kerkenraad de jaarrekening voor 2020 voorlopig vast. Penningmeester Robert den Toom schrijft dat ‘2020 ook financieel een bewogen jaar is geweest. De invloed van corona is goed merkbaar. De baten bleven behoorlijk achter bij de begroting.’ Uiteindelijk resulteerde dit in een operationeel verlies van € 235.000,- voor de Protestantse gemeente Hilversum. In 2019 was er nog een operationele plus van € 7.000,-.

Actie Kerkbalans op niveau

Robert den Toom: ‘Gelukkig zijn binnen de PgH als geheel de bijdragen, met name de inkomsten uit Actie Kerkbalans, bijna volgens begroting binnengekomen en de wijkkassen konden zelfs rekenen op iets hogere inkomsten dan was begroot. Maar er waren minder opbrengsten uit de exploitatie van gebouwen, minder collecteopbrengsten en met name ook lagere beleggingsresultaten. En daarmee viel het resultaat (baten minus lasten) toch nog een stuk negatiever uit dan vooraf al was voorzien.’ De lagere beleggingsresultaten zorgden in 2020 onder meer voor een additioneel verlies van nog eens € 141.000,-.

Uiteindelijk stelt de Algemene kerkenraad de jaarrekening vast. Eerst is er nog de mogelijkheid voor leden van de PgH om opmerkingen bij de jaarrekening te plaatsen. De voorlopige jaarrekening vind je hier.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.