Bijbelcafé: Levensmoed als ware kunst

Moed is niet alleen een prachtig, maar ook een veelzijdig woord. Het kan gaan over durf. Wanneer we bijvoorbeeld iemand  ‘moed inspreken’. Het kan gaan over vertrouwen. Bijvoorbeeld als iets ‘de burger moed geeft’. En zelfs over enthousiasme: ergens met ‘frisse moed’ aan beginnen. Het klinkt allemaal aantrekkelijk, moed.

Op 2 maart spreekt Steven Pont in het Bijbelcafé over een heel andere kant van moed, namelijk levensmoed. Dit is waarschijnlijk de meest abstracte en misschien wel de meest psychologische kant van onze moed. Levensmoed roept vragen op. Wat is het precies? Is het aangeboren of kun je het aanleren en verder ontwikkelen?

Openbare Bibliotheek

Steven Pont is is ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut. Hij heeft verschillende boeken geschreven, onder andere ‘Mensenkinderen’ en ‘Sociaal? Vaardig!’ en is regelmatig te zien en te horen in de media over opvoeding.

Woensdag 2 maart, 20u00 – 22u00, Openbare Bibliotheek Hilversum, ‘s-Gravelandseweg 55. Entree € 3,-. Zie voor informatie www.bijbelcafé.nl. Het Bijbelcafé is een initiatief van de Protestantse gemeente Hilversum.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.