17 maart: Wake samen met Oekraïense vluchtelingen

Donderdagavond 17 maart is er een wake in de Sint-Vituskerk samen met vluchtelingen uit Oekraïne. Er klinken in de wake onder meer liederen en gebeden in het Oekraïens. Vluchtelingen zijn uitdrukkelijk uitgenodigd. De wake is een initiatief van de Hilversumse Raad van Kerken. Voorgangers zijn onder anderen pastoor Jules Dresmé en Jan Willem Meinsma, voorzitter van de Raad. Gebeden en liederen worden vertaald. Aanvang 19u00 in de kerk aan de Hilversumse Emmastraat.

Voormalig Vara-gebouw

Vluchtelingen uit Oekraïne worden in Hilversum momenteel ondergebracht in het voormalige Vara-gebouw tegenover het MCO. In eerste instantie is het pand aan de Heuvellaan bedoeld voor de opvang van maximaal 400 vluchtelingen. Blijft de stroom vluchtelingen aanhouden, dan kan de opvang worden uitgebreid naar 600 mensen of meer.

Inmiddels zijn er allerlei initiatieven gestart om vluchtelingen bij te staan. Vanuit kerken in Hilversum staan mensen klaar om te koken, een luisterend oor te bieden en hand- en spandiensten te leveren. De Raad van Kerken inventariseert de hulp vanuit de kerken en stemt af met de gemeente Hilversum. Vrijwilligers kunnen zich ook rechtstreeks melden bij de gemeente via www.hilversum.nl/oekraine.

De volgende wake is op 24 maart in De Morgenster in Hilversum Noord-Oost.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.